Woonhuis Woerden

Voor deze cascowoning in Woerden hebben we de complete, ontwerpende en uitvoerende werkzaamheden verricht. Allereerst is er een ontwerp gemaakt, deze is vervolgens omgezet naar 3D-tekeningen en er is gebruikt gemaakt van Virtual Reality om een beeld van het uiteindelijke interieur en exterieur te schetsen.

Op de vloer hebben wij een keramische tegel verwerkt van het merk Coem in de maatvoering 120×60 in halfsteenspatroon met een bijbehorende, lichte voeg en stenen plinten in hetzelfde decor. De plafonds zijn verlaagd met designkaders volgens de Amerikaanse stijl en afgewerkt met een combinatie van LED-spotjes en designlampen. De muren zijn afgewerkt met glasvliesbehang en vervolgens, net als de plafonds, in de kleur 9010 (wit) gespoten voor een strakke afwerking. De kozijnen zijn op plafondhoogte geplaatst en voorzien van Weekamp designdeuren met invisible scharnieren voor een naadloze afwerking. Een wand in de woonkamer is voorzien van 3D natuursteen van onze leverancier Ophrey & Beisterveld. Alle muren, plafonds en materialen zijn hoofdzakelijk gespoten in de kleur 9010 (wit) om een strakke, gladde afwerking te realiseren en rust en ruimte te creëren. De woonkamer en woonkeuken vloeien naadloos in elkaar over door de minimalistische Amerikaanse stijl. De keuken is uitgevoerd in hoogglans spuitwerk en voorzien van keukenapparatuur van Siemens. Als finish in touch is de woonkamer voorzien van een brede gashaard, elektrische raamdecoratie in uitvoering XL, wave inbetween gordijnen en handgemaakte meubels van onze meubelpartner in Woerden.

In de grote slaapkamer is het plafond verlaagd met een kadersysteem om een designplafond met moderne kroonluchter te realiseren. De wanden zijn afgewerkt met glasvliesbehang en gespoten en daarnaast is er één accentmuur met reliëfbehang. Ook in de studio op de eerste verdieping is gebruik gemaakt van glasvliesbehang, spuitwerk in de kleur 9010 (wit) en één accent behangmuur. Er is een eikenhouten vloer in de kleur smokey oak (oudbruin) gelegd en tevens is er een trallywerk op maat gemaakt om privacy te creëren tussen de hal, badkamer en slaapkamer. Dit trallywerk dient daarnaast als een televisiemeubel. Voor een luxe afwerking is er gekozen voor een combinatie van elektrische vouwgordijnen en wave inbetween vitrage op een designrail van Interstill. Verder hebben we de ramen buiten voorzien van solar rolluiken in de kleur 9005. In de ensuite badkamers is gebruik gemaakt, op wand en vloer, van dezelfde keramische tegel als in de woonkeuken. De doucheplaten zijn op gelijk niveau met de vloer gelegd en daarnaast is er gebruik gemaakt van accentstroken van kiezels in dezelfde kleurstelling als vloer en wand. Het sanitair is van Villeroy & Boch en Grohe en de meubels zijn handgemaakt en uitgevoerd in hoogglans spuitwerk door onze partner, een Woerdense meubelfabriek. Verder is er vloerverwarming aangebracht op de gehele benedenverdieping en is iedere ruimte in het huis voorzien van airconditioning.

Als laatste hebben we voor dit project ook mogen werken aan het exterieur. In de patio zijn composiet vlonderplanken van het Amerikaanse merk Trex geplaatst. De schuttingen van douglashout in combinatie met trallywerken zijn op maat gemaakt met de hand. Ook het zonneterras is voorzien van de Trex composiet vlonderplanken en het zwembad is afgewerkt met dezelfde keramische tegel als in het interieur. Echter is deze uitvoering slipvast en geschikt voor buiten.