Woonhuis Woerden

De opdracht gekregen om een extra werkplek te verzorgen in een bestaande woning in Woerden. Tussen de garage en het woonhuis zouden we een nieuwe kantoorruimte creëren. Uiteindelijk hebben we opdracht gekregen om de bestaande woning volledig te restylen en af te bouwen. De garage is volledig uitgebouwd tot aan de voorgevel en entree en ook hebben we een dakopbouw gebouwd waardoor er ruimte gecreërd werd voor een extra slaapkamer en ensuite badkamer. Op basis van een moodboard van de klant zijn we begonnen met de ontwerpende werkzaamheden en hebben we hen daarna voorzien van 3D-tekeningen. Het ontwerp is vervolgens één op één gerealiseerd.

We hebben een eikenhouten gerookte visgraat vloer gelegd en deze afgewerkt met een witte hardwax UV-olie. Daarnaast hebben we de wanden afgewerkt met glasvliesbehang, het schilderwerk verricht en daarnaast een accentmuur gemaakt met een oude stenenlook. Alle meubels, met uitzondering van de bank en eetkamerstoelen, zijn door ons ontworpen en daarna door onze partner, een Woerdense meubelfabriek, gemaakt. Ook hebben we de eetkamer voorzien van designlampen van het merk Ztahl en iedere ruimte in het huis voorzien van airconditioning.

De uitbouw heeft ruimte gecreëerd voor een slaapkamer, badkamer en inloopkast. De badkamer kan van twee kanten betreden worden door op maat gemaakte ensuite deuren. In de badkamer lig een visgraat houten vloer en een doucheplaat op gelijk niveau om de ruimte zo laagdrempelig mogelijk te houden. Daarnaast is er gekozen voor een combinatie tussen twee soorten tegelwerk; een keramische plaat van wit Carrera marmer (60mm) en betonlook tegels van 60×60. Ook hebben we het sanitair gemonteerd en de onderbouwmeubels van de wastafels ontworpen en laten maken door een Woerdense meubelfabriek. De inloopkast is via de slaapkamer te bereiken en in de ruimtes zijn de plafonds verlaagd en voorzien van ingebouwde zwarte LED-spotjes met bewegingssensor. In de slaapkamer hebben we het volledige schilderwerk verricht, een accentmuur met behang in bloemenpatroon gecreëerd, een gerookte eikenhouten vloer met witte UV-olie hardwax gelegd en ruimte gecreëerd op een glasgevel voor de montage van een televisie.

Ook de bestaande badkamer hebben we volledig gerestyled met grote keramische wandplaten met een betonlook van het merk Gigacer met de daarbij behorende vloertegel van 60×60. Ook in deze badkamer is er gebruik gemaakt van een doucheplaat op gelijk niveau met de vloer en is er sanitair van de merken Hotbath en Geberit gemonteerd.
Als laatste hebben we op de buitengevels windvaste screens van MySun geplaatst